Pisanje bloga je lahko dober vir zaslužka

Ste že slišali, da nekateri posamezniki pišejo blog o stvareh, ki jih radi počnejo in na ta način še služijo denar? Vse to je res, pisanje bloga vam lahko na enostaven način prinese lep zaslužek. Vse več je takih posameznikov, ki so delo v službi, ki ga niso marali, zamenjali za tiste dejavnosti, ob katerih uživajo. Če vas zanima, kako s pisanjem bloga zaslužiti, berite naprej.

Prva stvar, ki se je morate zavedati je, da vam samo pisanje bloga ne bo prineslo zaslužka. Razen, če se odločite pisati blog za druge in jim to zaračunate. Obstaja pa še veliko načinov, kako lahko svoj lastni blog izkoristite in z njim služite.

pisanje bloga

Pisanje bloga je lahko vaš hobi, ki preraste v dober vir zaslužka.

• Izkoristite blog za promocijo lastnega posla. Na ta način ne boste neposredno zaslužili za pisanje bloga. Vsa vsebina v povezavi z vašimi izdelki oz. storitvami naj bo napisana kakovostno, predvsem pa naj bo uporabna, saj bo le tako pripomogla k boljši prodaji in zaslužku.
• Uporabite »affiliate« trženje. To poteka tako, da vam izbrano podjetje posreduje unikatno spletno povezavo, ki jo dodate v blog zapis in preko katere lahko vaši bralci opravijo nakup pri podjetju. Plačani boste po vsakem opravljenem nakupu, dogovorjen odstotek. V tovrstne objave je vloženega veliko truda, zaslužek pa ni garantiran.
• Izberete lahko tudi sponzorirane objave, ki vam lahko prinesejo dober zaslužek. Višina zneska pa je odvisna od tega, kako prepoznavni oz. uspešni ste na spletu. Povedano drugače, kako dobro statistiko bloga imate. Tovrstne objave običajno pišejo najbolj prepoznavni blogerji.
• Pisanje bloga lahko opravljate tudi za druge spletne strani, saj mnogo podjetji najema ljudi za pisanje bloga. Podjetje plača zapise, kot ste se pred tem dogovorili. Pišete lahko kot gostujoči bloger, ali redno pišete objave v imenu podjetja.

Če želite s pisanjem bloga zaslužiti le pazite, da ne bo vaša spletna stran polna oglasov, naj prevlada kakovostna vsebina.