Pisarniški in domači ergonomski stoli skrbijo za vašo hrbtenico

Ergonomski stoli so narejeni po človekovi postavi, za odrasle v več velikostih in za otroke. Dobri ergonomski stoli pomagajo pri dolgotrajnem sedenju, da se hrbtenica in vrat ne krivita, da imamo roke pravilno na mizi in noge, da so pravokotne na tla. Na ta način ne boste imeli bolečin v križu in vratu tudi, če boste dolgo sedeli, kar danes zahtevajo določena dela in službe. Žal tudi šole. Udobni stoli po meri človeka in njegove hrbtenice ter anatomije so pravi balzam za to, da boste brez bolečin in da boste lahko delovno uspešni ves dan brez da bi vas znervirala bolečina.

ergonomski stoli

Ergonomski stoli so primerni za doma ali za pisarne. Največkrat jih uporabljajo ljudje, ki veliko dejalo za mizo, bodisi za računalnikom ali v proizvodnji. Ergonomski stoli so izdelani tako, da so lahko na kolesih in se z njimi lahko peljete ali pa so na trdnih statičnih nogah za proizvodnjo, medicino in podobno, ko mora stol biti na miru, da se ne odpelje in ne zdrsne, da bi kdo na primer padel in se poškodoval.

Ti stoli imajo največkrat naslonjala za roke in seveda izjemno udobno sedalo, narejeno po anatomiji zadnje plati. Nato se sedalo nadaljuje v hrbtni del. Ta je lahko kratek do ledvenega dela ali dolg, da se naslonite nanj lahko tudi z vratom. Kakovostni ergonomski stoli so tudi igričarski, ti znajo imeti tudi naslonjala za noge in da se jih lahko tako nagne, da udobno ležite v njem kot v gugalniku. Tako se lahko povsem sprostite, igračarji pa se lahko igrajo tudi v tem položaju.

Ko izbirate kakovosten stol, ga izberite iz naravnih materialov kot sta les in kovina. Najbolje je, da je oblečen v kakovosten tekstil, pravo ali umetno usnje. Izogibajte se slabim sintetičnim izdelkom, ker se boste v njih potili in boste imeli moker hrbet, kar ni prijetno.