Parodontolog Doktor 1a

Največji problem so naši zobje, saj malokdo redno obiskuje zobozdravnika. Zato pa nas je kar ogromno takih, ki imamo zelo velike probleme z zobmi. Ne vem povedat zakaj se tako bojimo zobozdravnika, kaj je tam tako strašno, saj nam tako kot zdravniki tudi on hoče samo dobro. Najhuje je, ko se pojavi parodontalna bolezen naših zob. Ko opazimo to bolezen, bi morali takoj do zobozdravnika, ampak kaj če nas ogromno ne ve kaj to sploh je za eno bolezen. Parodontologija je veja, ki se ukvarja v zobozdravstvu s to boleznijo.

Parodontolog je ta strokovnjak, ki se ukvarja z to težavo naših zob. Da pa povem kaj to sploh je za eno težavo, ki doleti tudi do 50% ljudi. To je bolezen, ki zelo ogroža našo zobovje, zaradi tega tudi lahko ostanemo brez zobov. Bolezen je kronična, ki najprej napade naše dlesni in nato se samo bolezen širi, če se ne zdravi pravi čas. Bakterije, ki se nabirajo samo vedno bolj vse skupaj ogrožajo naše dlesni in seveda se prenese naše zobovje. Parodontolog je ta zobozdravnik, ki bo vedel kaj narediti, bo začel z zdravljenjem pravi čas. Parodontolog ve kaj narediti kako se temu streže in vam bo povedal kako daleč je že bolezen napredovala.

parodontolog

Doktor1a so pravi strokovnjaki na tem področju, tudi parodontolog je pri njih, zato se kar naročite, če vidite da se vas kaj takega loteva. Bolezen lahko občuti vsak, če bomo redno obiskali zobozdravnika, se nam ne bo začela širit dalje. Zakaj bi ostali brez zob, če pa nam lahko vse pravi čas pozdravijo. Bakterije se nam redno nabirajo po ustih, z rednim umivanjem zob lahko marsikaj sami postorimo. Parodontolog bo presodil tudi to bolezen, če se vam pojavi. Najboljše pa je, da redno obiščete zobozdravnika ter redno umivate vaše zobe in ne bo prišlo do izgube zob.