Zmanjšanje dojk

Nekatere ženske imajo majhne dojke in se zaradi tega zelo sekirajo, takrat se odločijo, da si bodo dale prsi povečati. So pa tudi ženske, ki se jim zdi, da imajo prevelike prsi in takrat se odločijo za zmanjšanje dojk. Kolikšna je ta velikost, zaradi katere se odločijo za operacijo, je odvisno od tega, kakšne postave je ženska na splošno in koliko jo velike prsi motijo, oziroma kako velike težave ji prinašajo. če ste tudi vi med tistimi, ki imate večje oprsje in vas moti, si preberite nekaj informacij na  https://n-suvorov.com/zmanjsanje_dojk/.

zmanjsanje-dojk

Redukcijska mamoplastika, oziroma zmanjšanje dojk, je operacija, s katero dosežemo lepši estetski videz, pa tudi olajšanje, ker se zmanjša teža prsi. Med operacijo se odstrani odvečno kožo, maščobno tkivo, prsne bradavice pa se prestavi višje in tako postanejo dojke, ne le manjše, ampak tudi bolj napete in mladostne.

Mnoge ženske imajo občutek, da imajo različne težave, zardi prevelikih dojk in takrat se odločijo za zmanjšanje. Pomembno je, da je ženska, ki želi ta psoaeg v dobri fizični kondiciji in da nima prevelike telesne teže. Pogosto se za zmanjšanje dojk odločijo ženske, ki imajo naslednje težave:

  • Bolečine v dojkah
  • Bolečine v hrbtu
  • Neustrezna drža
  • Nesamozavest zaradi nepopolne postave
  • Težave pri ukvarjanju s športom
  • Vnetje kože pregibov
  • Bolečine v ramenih

Zmanjšanje dojk lahko vpliva na možnost dojenja. Odvisno od tega, koliko mlečnih žlez se po operaciji ohrani. Občutek v prsni bradavici se počasi vrača, vendar se lahko nikoli ne bo povsem vrnil.

Preden se odločite za poseg, se dobro pozanimajte in poučite o vseh morebitnih tveganjih in zapletih. Pogovorite se strokovnjakom na tem področju in mu zaupajte svoje strahove in dvome. Gotovo vas bo pomiril in vam povedal, da ima zmanjšanje dojk pozitiven vpliv na vašo samopodobo. Vsi negativni občutki bodo med okrevanjem hitro izginili, sploh, ko se boste navadili na novo podobo.