Treking kolesa, ki jih boste vzljubili

Treking kolesa so odličen način, da kar maskimalno poskrbite za svoje zdravje, zato obiščite Enduro.si. Gre za pripomoček, ki je primeren za vsakega, ki si želi uživati v naravi in razgibani vožnji ali se na bolj aktiven način odpraviti v službo. Treking kolesa so namreč primerna za vožnjo tako po asfaltu, kot tudi za makadamske in lažje gorske poti. Njihova glavna značilnost je, da združujejo elemente tako gorskega kot tudi cestnega oziroma klasičnega kolesa. Tako se lahko z njim zjutraj odpeljete v službo, popoldne pa se odpravite na čudovit izlet v naravo. Novost na trgu pa so električna treking kolesa, ki so še posebej priročna za začetnike in starejše. Nudijo nekaj dodatne pogonske moči, zato so zelo priročna za doseganje kar najbolj sproščujoče vožnje, v kateri boste zares uživali.

treking kolesa

Treking kolesa so primerna za vse kolesarje

Zakaj? Ker se lahko pohvalijo z neverjetno udobnostjo, ki jo uporabniku nudijo med vožnjo. Zahvala gre predvsem njihovim prednjim vzmetenjem in velikemu številu prestav. Tako si lahko vožnjo prilagodite svojim lastnim potrebam. To pa hkrati omogoča nadvse prijetno vožnjo, tako po asfaltu kot tudi makadamu. Zaradi večjega števila prestav tudi premagovanje vzponov ni tako zahtevno.

Dobro pa je vedeti, da bstajata žensko in moško treking kolo. Med seboj se razlikujeta v velikosti in drugih specifičnih dimenzijah. Žensko kolo ima ožja krmila, krajšo zgornjo cev in posebne sedeže. Moško kolo pa je večje, vendar primerno tudi za izkušene in nekoliko večje kolesarke. Sedeži so ergonomsko oblikovani in tako nudijo maksimalno udobje med vožnjo. Vodilne znamke treking koles na trgu so Scott, Specialized, Giant in Cannondale.

Trenutni največji bum so zagotovo hibridna treking kolesa, ki imajo vgrajen elektro motor, ki je odlična rešitev in pomoč pri premagovanju klancev. So praktična rešitev za starejše, ki si v svoj vsakdan želijo vpeljati nekaj več aktivnosti. Odlično pa se izkažejo tudi pri jutranji vožnji v službo.