Sončna elektrarna – dobra investicija za vaš dom

Sončna elektrarna je v osebnih domovih vedno bolj pogosta investicija. Pa si poglejmo zakaj je temu tako. Za bolj podrobne informacije o sončnih elektrarnah si lahko preberete na www.ekofrank.si/soncne-elektrarne .

soncna-elektrarna

Sončna elektrarna vam zagotavlja brezplačno električno energijo za vašo posest in za vaš dom. S pomočjo svoje sončne elektrarne lahko proizvedete dovolj električne energije za napajanje vseh elektronskih potrošnikov, zraven pa se lahko še ogrevate, hladite ali porabite na drugih potrošnikih, ki so vam na voljo. Vgradnja sončne elektrarne je investicija, kar pomeni da se povrne v 7 ali 8-ih letih vendar vam po tem časovnem obdobju stroški za električno energijo izginejo in ne veljajo več za vas. S tem pa nepričakovani dvigi cen električne energije ne bodo več vplivale na vas, saj si proizvajate lastno električno energijo.

Če se odločate in razmišljate o svoji sončni elektrarno, je smiselna vgradnje sončne elektrarne, ki proizvede letno porabo električne energije, ki jo v večini primerov porabite dandanes. Po vgradnji se sončna elektrarna testira v eno letnem obdobju saj je smiselno preveriti ali je sončna elektrarna dovolj močna da vam lahko proizvede dovolj električne energije na letni ravni. Po končanem testiranju lahko vidimo koliko energije smo proizvedli.

Če ste elektrike porabili več kot, jo je elektrarna lahko proizvedla, je potrebno razmisliti o vgradnji nove močnejše Sončne elektrarne, če pa je vaša samostojna elektrarna za samooskrbo proizvedla večjo količino energije, kot ste jo lahko porabili pa razlike ne dobite poplačane. Zato je smiselna vgradnja sončne elektrarne, ki se najbolj približa porabi vaše letne električne energije. Največji izkoristek sončne energije bomo dobili kadar sončni žarki prodirajo na sončne celice pod pravim kotom, se pravi 90°. Najboljšemu izkoristku pa se s to metodo lahko približamo le z celicami, ki se prilagajajo glede naklona in smeri sonca. Poznamo pa tudi fiksne Celice, ki niso subvencionirane s strani države.