Plinski žari – najenostavnejši za uporabo

Bližajo se daljši in toplejši dnevi, kot nalašč primerni za žar hrano. Že imate v ustih okus po pečeni zelenjavi, ražnjičih, pleskavicah in čevapčičih? Zraven pa še kakšna pijača in dobra družba, pa imate popoln poletni večer. Najbolj priljubljeni žari ta hip so plinski žari, saj se lahko pohvalijo z ogromno prednostmi, ki jih preostali žari nimajo. V nadaljevanju sem izbrala tistih nekaj prednosti, ki so ključne.

V podjetju Furlan d.o.o. vam ponujajo pestro izbiro plinskih žarov, različnih velikosti in oblik, ki so cenovno dosegljivi za prav vsakega. Če ste še žar mojster v nastajanju potem so plinski žari kot nalašč za vas. Zakaj? Ker so izredno funkcionalni in enostavni za uporabo, so hitro pripravljeni za uporabo, z njimi enostavno vzdržujete želeno toploto žara ter so bolj varni od drugih žarov. Plinski žari so pripravljeni za uporabo, ko zavrtite gumb in nastavite želeno temperaturo. Enostavno kajne? Pri ostalih žarih, kot so recimo žari na oglje, pa je priprava dosti bolj zapletena in vam vzame ogromno časa. Hkrati pri plinskih žarih zelo enostavno reguliramo temperaturo, saj je le-ta odvisna od vrtenja gumba. Pomeni, da plinski žar lahko zelo enostavno ohladimo na nižjo temperaturo. Slednje pa ni mogoče pri žarih na oglje, ko se le-ta enkrat segreje, ga je izredno težko ohladiti. Slednja lastnost plinskih žarov pa omogoča tudi pogostejšo uporabo, saj se plinski žari izredno hitro segrejejo in ohladijo. Pomeni, da za drugo rundo mesa in zelenjave ne potrebujete dolgo čakati, da se žar segreje, hkrati pa lahko meso in zelenjavo hitro spečete. Tudi varnost pri žarjenju igra pomembno vlogo. Plinski žari v zrak ne spuščajo dima in pri peki ne nastaja pepel. Pomeni, da vas pri uporabi plinskega žara ne bo peklo v očeh in dim vas ne bo dušil. Prav tako pa vam ne more razpihati pepela naokoli in vam s tem povzročiti morebitne težave, kjer bi se lahko pepel zažgal in zanetil požar ali pa povzročil opekline na mimoidočih.

To pa ni vse. Plinski žari so primerni za manjše prostore in za peko na balkonu ali manjši terasi. Tudi čiščenje je izredno priročno za posameznika, saj je hitro in enostavno. Samo s parimi potezami bo vaš plinski žar očiščen. Ne potrebujete dolgo čakati, da se plata ohladi, očistite pa lahko enostavno s krtačko in papirjem. Vaš plinski žar pa bo hitro izgledal kot nov.