Kronika

Kronika je privzeta beseda iz grščine.Pomeni širok in obširen zapis pomembnejših dogodkov, ki so zapisani po zaporedju dogajanja. Stran, ki vsebuje veliko kronike je Na dlani, ki jo lahko najdete na http://www.nadlani.si/kategorija/novice/kronika-novice/.

kronika

Na dlani vsebuje veliko novic. Opisujejo zelo podrobno ima veliko bralcev. Pišejo o raznoraznih stvareh. Naprimer o gospodarstvu. Nazadnje so pisali o nekem direktorju, ki je kar čez noč zvišal plače svojim delavcem. To je bilo šokantno. Tam dobite tudi informacije o našem zelo velikem in uspešnem podjetju Krka, ki je dosegla najboljše in presenetljive rezultate v zgodovini. Pišejo tudi o malo manj veselih stvareh, kot naprimer kako so nekateri nepravični do svojih delavcev, ki  imajo minimalno plačo. Skratka pri veji gospodarstvo lahko izveste veliko stvari o novih in uspešnih podjetjih.

Kronika pa je stran, ki ima malo bolj temačne a realne in aktualne teme. Lepo je vedeti o dobrih stvareh, a včasih moramo biti seznanjeni z nesrečami, ki jih nekateri doživijo. Na strani kronike lahko izveste kako je nek motorist padel po klancu in zgorel toliko, da ga niso uspeli prepoznati. Precej besed je namenjenim nesrečam. Lahko si preberete zgodbo, kako je pes ugriznil deklico staro 39 dni in kako so se starši s tem soočali. Deklica je utrpela hude poškodbe na lobanji. Seveda, več o tem si lahko preberete na strani Na dlani – kronika .
Na strani kjer je kronika, si lahko še preberete o pogrešani 29-letni Mateji iz Vrhnike.

Na voljo imate informacije o vozniku, ki je namenoma zažgal šolski avtobus, ki je bil poln z več kot 50 otroki. Tam najdete še eno zgodbo o avtobusu na avtocestni, ki je zgorel, potniki na avtobusu pa so bili namenjeni v Benetke.
In še najbolj šokantna novica o teroristih v Sloveniji. Namreč za avtomobilom je bilo nastavljeno eksplozivno sredstvo. To se je zgodilo v ljubljanskem Zalogu. Z vodnim topom so ga varno deaktivirali.