Kamp oprema za vse vrste kampiranja

Vsi, ki se večkrat odpravijo na kampiranje, se zavedajo, da obstaja malo morje opreme za kampiranje https://camp-ing.si/kamp-oprema/. Kaj pa se za kampiranje resnično potrebuje, pa je odvisno od vsakega posameznika. Nekateri radi kampirajo brez dodatne kamp opreme in se res med kampiranjem osredotočijo samo na sebe in naravo. Potem pa so tu ostali, ki jim je kampiranje v naravi všeč, vseeno pa si želijo celotno izkušnjo čim bolj modernizirati. Oba načina kampiranja sta lahko odlična izkušnja, od vas pa je odvisno, v kateri skupini se vidite.

kamp oprema

Pomembna kamp oprema

Ne glede na to, ali želite kampirati čim bolj minimalistično ali pa želite, da je kampiranje nepozabna izkušnja, je dobro, da premislite o nakupu najbolj osnovne in potrebne kamp opreme. Za kampiranje namreč v veliki večini ni dovolj le kamp oprema, ki vključuje šotor ali avtodom oz. počitniško prikolico. Ko kampirate, ste namreč v naravi, ki ni vedno najbolj prizanesljiva do ljudi. Zato je pametno, da se opremite z zaščitno opremo, kot so senčniki in mreže proti komarjem in ostalemu mrčesu. Senčnike lahko dobite v obliki pokrival za vozila ali pa različnih vrst senčnikov, ki vas bodo ščitili pred sončnimi žarki. Potem pa so tu še mreže proti komarjem in drugemu mrčesu, ki najraje napadejo ponoči. Mreže se lahko namesti na ležišče ali pa na vhod v šotor oz. drugo počitniško vozilo.

Predvsem tisti, ki bodo počitnice preživeli v šotoru, je pomembna kamp oprema primerna spalna vreča in primerne podloge. Pri nakupu je treba upoštevati lastne želje glede mehke spalne površine in pa zunanjih temperatur. Spalne vreče so namreč lahko primerne za nižje ali višje temperature in izbira je predvsem v hladnejših mesecih zelo pomembna.

Pomembna kamp oprema so tudi hladilne torbe, ki bodo dalj časa ohranile temperaturo vaše pijače in hrane. Te niso uporabne samo za kampiranje, ampak so odlične tudi za različne izlete. Pomemben del kamp opreme so tudi različna svetila, ki prostor osvetlijo ponoči. Lahko so svetila statična ali pa taka, da jih lahko nosite s seboj. Če se za kampiranje odločate v mesecih, ko ponoči ni najbolj toplo, je smiseln tudi nakup grelca, saj velikokrat spalne vreče in odeje niso dovolj.