Kakovostna dvižna garažna vrata olajšajo življenje

Dvižna garažna vrata so nepogrešljiv del hiše, saj omogočajo, da  brez pretiranega truda vstopite oziroma pripeljete v garažo, brez, da bi stopili iz ali z vozila. Enostavno jih odprete z daljincem ko se odpeljete ven in že od daleč, ko prihajate do vrat, ki vas že čakajo odprta. Dvižna garažna vrata vas na ta način varujejo pred vremenskimi vplivi, kot so dež, sneg in toča, da ostanete suhi in na varnem. Psa še hitreje lahko vstopite v garažo, kot če bi morali lastno ročno odklepati vrata ter jih odpirati. Ta so avtomatska, delujejo na elektro motor.

dvižna garažna vrata

Dvižna garažna vrata se izdelujejo po naročilu glede na to, kako velika potrebujete, kajti nekatere stavbe potrebujejo res velika in široka ter visoka vrata, druga pač manjša, odvisno je od tega, kako je narejena garaža in za kaj se uporablja. Taka vrata se lahko dvigujejo v enem kosu ali pa kot roleta, zato se imenujejo rolo vrata, ta so še najboljša, kajti zavzamejo res malo prostora in zato imate vi v garaži bistveno več prostora.

Kakovostna dvižna garažna vrata imajo garancijo ter zagotovljene rezervne dele in hiter ter odziven servis, kar je pri vratih pomembno, kajti če se kaj polomi potem lahko ostanete v garaži z avtom in mora mojster takoj priti, da lahko odpeljete avto. Nekatera vrata pa so seveda tako narejena, da se jih da odklopiti od motorja in jih lahko dvignete oziroma odprete ročno, o me se pa pozanimajte pri proizvajalcu.

Dvižna garažna vrata so lahko narejena iz več različnih materialov, največkrat kupijo stranke kovinska vrata, nekateri pa želijo imeti še kombinirana s steklom, da se v prostor tudi vidi. Nekateri želijo imeti poleg velikih vrat že manjša vrata za pešce, dan i treba dvigovati celotnih vrat, kar tudi prihrani na energiji in je zelo smiselno. Pozanimajte se pri mojstru, kaj je na voljo.