Platina – je ta kovina vredna naložbe

Ko govorimo o naložbah na dolgi rok, najpogosteje pomislim na plemenito kovino kot je zlato. Razlog za to je, da nosi veliko vrednosti in, da ima tisti dragoceni zlati lesk kateremu se težko upremo. Po drugi strani pa imamo nekaj takšnega kot je platina, ki takega slovesa in vrednosti nima. Vendar to ne pomeni, da si ne zasluži vsaj nekaj pozornosti. Več informacij lahko dobite na strani Cena zlata: https://www.cenazlata.info/platina/.

platina

Platina je kovina, ki jo pogosto najdemo v nakitu in še veliko pogosteje v tehniki. Tam ima ta sivkasta kovina nešteto načinov uporabe s katerimi se srečujemo vsak dan, še posebej pri našem vozilu, saj ta industrija odkupi več kot dve tretjini svetovne zaloge. Torej zakaj bi se sploh spustili v naložbo kovina kot je platina? Razlog za to lahko leži ravno v tem, da je v primerjavi z drugimi dosti cenejša in kot taka ne zahteva visokega denarnega vložka. Prav tako je lahko zaradi nizke cene odlična vstopna točka za tiste, ki se na naložbe ne spoznajo najbolje. V primeru izgub bi bile te minimalne. Spet po drugi strani pa, kar se tiče cene, platina velja za zelo vztrajno rastočo kovino z zanemarljivimi padci in vzponi. Njena krivulja cene zelo konstantno raste in ne zgleda kot, da se bo kaj kmalu ustavila. Pri drugih kovinah so veliki padci in hitro naraščanje v ceni dosti pogostejši kar jih naredi zelo nepredvidljive.

Kolikor se zdi naložba v to kovino varna, je še vedno dobro, da si prvo poiščete kakšno svetovanje, še posebej, če z vlaganjem nimate izkušenj. Zaradi tako velikega odkupa s strani industrije, ste lahko prepričani, da povpraševanje po nečem kot je platina še dolgo ne bo padlo. Bolje je začeti počasi, z manjšimi vsotami in se tako sproti učiti kako trg te kovine deluje ter kdaj se splača vložiti več.