Kakovostne lesene terase

Podjetje Valles ima na zalogi različne vrste lesa, ki se največkrat uporabljajo zunaj, na prostem, torej za lesene terase, kjer je ta les izpostavljen zunanjim vremenskim pogojem. Več o njihovih lesenih terasah si lahko preberete na naslovu https://valles.si/lesene-terase.

Termo jesen lesene plošče so najboljša izbira za vašo teraso, saj se te lahko izpostavlja visokim temperaturam, tudi do 220 stopinj Celzija, ravno tako pa je lahko ta les izpostavljen tudi vlagi in različnemu tlaku. Vlage je v zimskih mesecih sploh veliko, zato je tu res pomembno, da izberemo lesene terase, ki so kvalitetne, tako da nam bodo te služile kar nekaj let in ne samo eno jesen, saj običajen les začne sčasoma razpadati.

lesene terase

Torej, lesene terase morajo biti kakovostne, ravno tako pa je pomembno tudi, da zanje redno in pravilno skrbimo, tako da bomo s tem preprečili kakršne koli napake, kot so lahko razpoke itd. Za nego lesene terase je najbolj priporočeno oljenje pred atmosferskimi vplivi, kot so dež, sneg, toča, huda vročina itd. Skratka, te lesene plošče so osnovane na plastični podlagi in nam omogočajo hitro in zelo enostavno sestavljanje. Prilagajajo se tudi neravni podlagi, lahko pa jih položimo direktno na tlakovce, ploščice ali pa beton.

Podjetje Valles pa vam nudi tudi lesene terase Teak. To so terase iz tikovine, te pa zaradi svoje izjemne kakovosti zagotavljajo dolgoročno zadovoljstvo njihovega uporabnika, še posebej so odlične za zunanje prostore. Tikov les je danes vsekakor zelo cenjen tudi za vse vrste ostalih talnih oblog in za vrtno pohištvo. Namreč, tikov les je edini les, za katerega natančno vemo, kakšna je njegova dejanska uporabnost, odpornost in pa trajnost v zunanjem okolju, kjer se sooča z atmosferskimi izzivi, saj je to les, ki lahko vzdrži grobo vreme. Trajnost tikovega lesa je vsekakor znana že leta in leta, mogoče tudi stoletja.