Glasbena šola Ljubljana

Imate otroke, ki ga zanima glasba? Igranje inštrumenta, petje? Ali pa mogoče vas zanima kaj od prej naštetega?

Glasbena šola Ljubljana je glasbena šola, ki je bila osnovana na načelih glasbenega pedagoga Edgarja Willemsa.

glasbena šola ljubljana

Glasbena šola Ljubljana je na robu ljubljanskega barja. Tja prihajajo otroci, kdaj pa tudi starši, ki si želijo vedeti o vsem kar je povezano z glasbo in kako se lotiti tega, da imaš glasbo rad in jo znaš poslušati, pa še ustvarjati. To kar se otroci tam učijo, ni lahko, potrebno je veliko vztrajnosti in spodbujanja s strani staršev.

Če se sprehodite po šoli, boste začutili sproščenost in veselje otrok. Glasbena šola Ljubljana vzame učenje resno, zato mora otrok doma vaditi, kadar se mu reče in biti vztrajen ter potrpežljiv. Otroci imajo zelo radi to šolo, ker se velikokrat kam gre. Gre se na tabore, gostovanja, mednarodne povezave kot so Italija, Španija, Francija,…

Glasbena šola Ljubljana je tudi aktiven član Mednarodne federacije Willems, zato je veliko medšolskih povezovanj, udeleževanj kongresov Willems in sodelovanj s tujimi umetniki in pedagogi.  Glasbeni center Edgar Willems je prva glasbena šola, ki je v slovenski prizor vnesla dva javnoveljavna progama, katera sta drugačna od državnega kurikuluma.

Kakšna pa je psihologija glasbe po Willemsu?  Upoštevanje treh pomembnih sposobnosti slušnega organa, ki so slušno zaznavanje, čustvena odzivnost na slišano in analitično, zavestno poslušanje.  Pri vsakem učencu je pri teh lastnostih treba slediti posebej, čeprav so te lastnosti velikokrat med sabo tesno povezane. Vzgojitelji morajo vedeti kako vsako od teh lastnosti spodbujati in razvijati. Poznati pa mora tudi stanje lastnosti pri vsakem učencu.

Vas torej zanima glasba in učenje in pisanje glasbe? Ali pa bi radi otroku omogočili visoko kvalitetno izobrazbo? Obiščite zgornjo povezavo in premislite, če je glasbena šola Ljubljana prava za vas.