Delovna oblačila so vaša druga koža

Pri delu na prostem ali delu s čimerkoli mokrim, vedno obstaja možnost, da si bomo umazali naša oblačila. Prav iz tega razloga, se za taka opravila ne oblečemo v naša najlepša oblačila, temveč v delovna oblačila, ki so takemu delu namenjena in tako zagotavljajo 100 % udobje.

delovna oblačila

Pri delu je pomembno, da nosimo oblačila, ki nam dovolijo, da se prosto gibljemo in nas ne pri tem ne ovirajo. Delovna oblačila so zasnovana s to idejo v mislih in nam poleg tega nudijo še veliko več. V veliki večini bodo taka oblačila narejena iz materialov, ki so zelo kakovostni in odporni proti obrabi, s večjim poudarkom na delih, ki bodo pričakovano imeli več obrabe. Ti deli so še dodatno ojačani kar za celotno oblačilo pomeni, da se ne bo zlepa strgalo in, da ga bo možno nositi še več let. Delovna oblačila pa nimajo seveda nimajo v mislih samo obrabe temveč tudi namen in letni čas uporabe. Pridejo namreč v vseh oblikah od jaken in puloverjev do zimskih bund in drugih kosov oblačil. Tako imamo vedno možnost izbrati prava oblačila za vremenske razmere s katerimi se moramo pri delu boriti. Takim oblačilom pravimo zaščitna delovna oblačila, saj nas morajo zaščititi pred številnimi vremenskimi dejavniki, kot so veter, mraz, dež ali pa kombinacijo teh treh. Poleg zaščitnih pa poznamo še dobrovidna delovna oblačila, ki so izdelana iz materialov, ki so dobro vidni tudi v temi ali slabših vremenskih pogojih. Prepoznamo jih po njihovi fluorescentno rumeni ali fluorescentno oranžni barvi in dodatnimi odsevnimi trakovi.

Udobje si lahko privoščimo povsod in delo v slabih oziroma “umazanih” razmerah ni nobena izjema. Le delovna oblačila nam bodo omogočila, da bomo tudi pri bolj zahtevnih opravilih delovali na vrhuncu naše moči in pri tem ohranili visok nivo zaščite ter vsaj nek nivo udobja.